Lista proizvoda po proizvođaču LISCIANI

Igraj se i uči!

Pripremi se za školu uz Lisciani edukativne igre.

Poveži slova, slike i riječi i zatim ih uz pomoć posebnog markera koji se jednostavno obriše priloženom spužvom piši opet i opet.

Karakteristike:

- 24 riječi,

- primjereno za djecu od 3 do 6 godina starosti.

LISCIANI Logika 3u1

14,78 KM

Snalaženje u vremenu!

Logičko razmišljanje!

Zapažanja!

Jednostavna i zabavna igra sa samoispravljajućim puzlama podstiče razvoj logičkog razmišljanja. Puzle "prije i poslje" pomažu djetetu da prepozna i nauči vremenski redoslijed događaja.

Puzle "Ko kome sliči?" razvijaju djetetovu sposobnost upoređivanje i prepoznavanja, dok s puzlama "Šta kome pripada?"dijete razvija sposobnost sortiranja i grupisanja.

Sadržaj:

- 72 samoispravljajuće puzle,

- uputstvo za igru.

LISCIANI Moja kuća

22,62 KM

Igra Moja kuća zasniva se na Montessori moetodi, metodi Marie Montessori, poznate pedagogice i prve italijanske doktorice. Metoda po Mariji Montessori zasniva se, između ostalog, na važnosti čula dodira koje djeci pruža jedinstveno iskustvo i čini učenje efikasnijim i zabavnijim.

Sadržaj:

-kuća za montažu,

-slagalice,umetaljka,

-15 postolja,

-uputstvo.

LISCIANI Roller Ball

51,48 KM

Zabavni toranj napravljen od plastike kako bi se lopta mogla spustiti. S velikom životinjskom igrom na dnu gdje lopta završava, djeca se mogu igrati s farmom,šumom i morskim životinjama.

Za uzrast od 1 godine starosti.

Lisciani Mali Genije Tablica množenja i zadaci je edukativna igra koja sadrži aritmetički kviz koji može biti jako zanimljiva, ako Vaš Zvrk voli matematiku ili tražite način da mu je približite. Ovaj edukativni set prati program osnovne škole i napravljen je da provede dijete kroz tablicu množenja i ostale matematičke radnje. Igra je slična društvenim igrama. Takmičari prelaze polja na tabli, odgovaraju na pitanja iz matematike i savladavaju mini igre u tablici. Zahvaljujući igri koja je podijeljena u tri nivoa po težini čak i najmlađa djeca mogu da se igraju i zabave sa aritmetikom.

Dimenzije proizvoda: 28cmx28cm

Materijal: Karton i plastika

Preporučeno za uzrast: 5-10 godina

Dostupno izdanje na hrvatskom jeziku.

LISCIANI Taktilni brojevi

17,04 KM

Edu igra Taktilni Brojevi se sastoji od stavljanja slagalica umetaljki u obliku brojeva u Montesori kutiju. Slagalice u obliku brojeva su skrivene iz vidnog polja, zbog čega dijete stavlja ruke u predviđene otvore na kutiji i traži brojeve u kutiji koristeći čulo dodira. Cilj je da se sastavi slagalica tako što će svaki broj doći na odgovarajuće mesto na slagalici. Ova igra je po Montesori metodi jer stimuliše vježbu memorije dodira. Sadržaj slagalica umetaljka u obliku brojeva, taktilna kutija.

LISCIANI Upoznaj ljudsko tijelo

22,61 KM

Zabavna i poučna igra temeljena ne osnovnom znanju o ljudskom tijelu. Igrači se kreću po ploči za igru, odgovaraju na kviz pitanja o anatomiji ljuskog tijela i rješavaju zagonetke u Mini igri. Tri nivoa igre privlače i najmlađu djecu na igranje i nadograđivanje znanja.

Ova web stranica koristi kolačiće radi omogućavanja potpunog korisničkog iskustva