Datum početka važenja: 15.02.2021. godine

 

Ovu Politiku privatnosti izdaje JZU „Apoteka Gradiška“, ulica Vidovdanska br. 11, Gradiška (u daljem tekstu: Apoteka Gradiška).

 

Ova Politika privatnosti sastavni je dio Uslova korišćenja našeg web sajta.

 

Pristupanjem ili upotrebom našeg web sajta, potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uslovima Politike privatnosti i načinom korišćenja našeg web sajta.

 

Ukoliko se ne slažete sa ovom Politikom privatnosti upućujemo Vas da na našem web sajtu ne ostavljate i ne deponujete nikave lične podatke i da web sajt koristite u eventualne informativne svrhe.

 

OBRADA LIČNIH PODATAKA

 

Zaštiti Vaše privatnosti pristupamo vrlo ozbiljno, te nam je izuzetno važno informisati Vas o načinu prikupljanja i obrade Vaših ličnih podataka, kao i svrsi i zaštiti istih.

 

Sve Vaše podatke obavezujemo se obrađivati i štititi u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka ("Službeni glasnik Bosne i Hercegovine", broj 49/06, 76/11 i 89/11), te svim pozitivnim propisima iz ove oblasti u Bosni i Hercegovini.

 

Za korišćenje usluga našeg web sajta možete biti registrovani ili neregistrovani korisnik.

 

Za kupovinu na našem web shop-u neophodno je da nam dostavite određene lične podatke bez kojih nije moguće realizovati kupovinu. Vaši lični podaci neće biti upotrijebljeni u marketinške ili bilo koje druge svrhe, ukoliko Vi niste izričito dali pristanak za navedeno.

 

SVRHA OBRADE LIČNIH PODATAKA

 

Svrha obrade Vaših ličnih podataka jeste realizacija kupovine na našem web shop-u, kao i isporuka pošiljke na adresu koju ste naznačili, rješavanje reklamacija, kontakt sa Vama ukoliko postoji potreba za nekim dodatnim informacijama o pošiljci, i slično.

 

VRSTE LIČNIH PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO I OBRAĐUJEMO

 

Lični podaci koje prikupljamo prilikom Vaše kupovine na našem web shop-u su sljedeći:

-        ime i prezime,

-        adresa elektronske pošte,

-        kontakt telefon,

-        adresa za dostavu pošiljke,

-        IP adresa sa koje pristupate našem web shop-u.

 

Ime i prezime, kontakt telefon i adresa za dostavu pošiljke su nam neophodne informacije kako bismo mogli izvršiti dostavu Vaše narudžbe. Adresa elektronske pošte se koristi za slanje konfirmacionih poruka po završenoj kupovini, kao i za eventualnu komunikaciju ukoliko se za istu pojavi potreba. Vašu adresu elektronske pošte ne razmijenjujemo sa svojim poslovnim partnerima. IP adresu bilježimo iz sigurnosnih razloga.

 

Postoji mogućnost da ćemo Vam na Vašu adresu elektronske pošte povremeno slati naš newsletter, kako bismo Vas obavijestili o eventualnim akcijama, novitetima ili specijalnim ponudama. U svakom trenutku se možete odjaviti sa naše newsletter liste klikom na link koji postoji u svakoj poruci koju Vam pošaljemo.

 

Sadržaji koje objavite putem našeg web sajta u vidu prijedloga, komentara, ocjena i slično, neće se smatrati povjerljivim i neće podleći zaštiti. Vi garantujete tačnost svih sadržaja koje objavljujete na našem web sajtu, te ukoliko su takvi sadržaji lažni, neprikladni ili štetni, prihvatate da snosite odgovornost za eventualne posljedice koje bi mogle nastati objavljivanjem prethodno navedenih sadržaja.

 

VRIJEME ČUVANJA LIČNIH PODATAKA

 

Vaše lične podatke čuvaćemo 5 (pet) godina, računajući od dana posljednje upotrebe našeg web sajta.

 

RAZMJENA LIČNIH PODATAKA

 

Apoteka Gradiška može Vaše lične podatke razmjenjivati sa sljedećim grupama primalaca:

-        obrađivačima podataka koji, u ime Apoteke Gradiška kao primaoca podataka, obrađuju podatke o ličnosti na osnovu pisanog ugovora i pisanih uputstava, a koji bezkompromisno preduzimaju sve potrebne mjere zaštite Vaših ličnih podataka,

-        kurirskim službama koje u ime Apoteke Gradiška vrše isporuku Vaših narudžbi, a u skladu sa pisanim ugovorom između konkretne kurirske službe i Apoteke Gradiška.

 

U gore navedenim slučajevima, Apoteka Gradiška će zadržati kontrolu nad ličnim podacima i odgovornost za korišćenje ličnih podataka, a ostale primaoce će obavezati odgovarajućim ugovorima na postupanje u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka.

 

Prihvatanjem ove Politike privatnosti, Vi dajete svoju saglasnost da Vašu adresu i broj telefona možemo ustupiti kurirskoj službi, radi lakše komunikacije u vezi sa isporukom naručenih proizvoda.

 

OBRADA LIČNIH PODATAKA MALOLJETNIH LICA

 

Maloljetnim licima nije dozvoljen pristup, niti korišćenje web shop-a, te se iz tog razloga ne vrši obrada ličnih podataka maloljetnih lica.

 

ADMINISTRATIVNA ELEKTRONSKA POŠTA

 

Za potrebe registracije i/ili realizacije kupovine, Apoteka Gradiška šalje administrativnu elektronsku poštu. Ona se odnosi na korisničku aktivnost na našem sajtu i uključuje poruke u vezi sa određenim korisničkim računima, zahtjeve ili pitanja koja su nužna za funkcionisanje sajta, te se primanje navedenih poruka ne može isključiti.

 

OBRADA LIČNIH PODATAKA U OKVIRU MARKETINŠKIH AKTIVNOSTI

 

Vaše lične podatke obrađujemo u svrhe marketinga samo ako ste nam za to dali izričiti pristanak. U tu svrhu, možemo Vam poslati newsletter na adresu elektronske pošte koju ste naznačili za primanje takvih poruka. Svoj pristanak za primanje marketinških poruka možete u svako doba opozvati slanjem elektronske poruke na adresu:  info@apotekagradiska.org . Kako bismo bili sigurni da postoji osnov za brisanje Vaših podataka moguće je da ćemo od Vas zatražiti da nam takav zahtjev pošaljete sa adrese elektronske pošte putem koje ste se prvobitno registrovali na naš sajt.

 

PRISTUPANJE LIČNIM PODACIMA

 

Vašim identifikacijskim ličnim podacima na našem sajtu možete pristupiti pomoću šifre i Vašeg korisničkog imena. Preporučujemo da nikome ne otkrivate Vašu šifru. Vaši identifikacijski lični podaci čuvaju se na serveru kojem mogu pristupiti samo odgovorne osobe i pružaoci usluga.

 

INFORMACIJE VEZANE ZA VAŠA PRAVA

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka pripadaju Vam sljedeća prava:

-        pravo na informisanje o Vašim ličnim podacima koje smo prikupili/obradili,

-        pravo na pristup Vašim ličnim podacima,

-        pravo na ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših ličnih podataka,

-        pravo na prigovor na obradu podataka,

-        druga prava propisana Zakonom o zaštiti ličnih podataka.

 

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili pritužbe u vezi sa korišćenjem/obradom Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nam se obratite na adresu info@apotekagradiska.org .

 

POVEZANE INTERNET STRANICE

 

Molimo Vas da uzmete u obzir da druge Internet stranice do kojih možete doći koristeći link koji ste našli na našoj stranici, mogu sadržavati odredbe o zaštiti privatnosti koje se razlikuju od odredaba navedenih u ovoj Politici privatnosti.

 

KORIŠĆENJE KOLAČIĆA

 

Kada pregledate stranice na našem web sajtu, a niste se registrovali za neku od naših online usluga, to činite anonimno. Tom prilikom ne prikupljamo Vaše lične podatke kao što su: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili adresa elektronske pošte. Međutim, naš softver koristi tzv. kolačiće (eng. “cookies”) za prikupljanje informacija o načinu korišćenja našeg web sajta. Više o načinu na koji koristimo kolačiće možete pročitati u našoj Politici korišćenja kolačića.

 

IZMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

 

Sve izmjene ove Politike privatnosti biće objavljene na našem web sajtu, kako biste bili u potpunosti obaviješteni o zaštiti privatnosti koju nudimo.

 

Nastavak upotrebe ovog web sajta, nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da potvrđujete i prihvatate sve uslove izmijenjene Politike privatnosti.

Proizvodi dodati u poređenje