MAPEZ sprej za zaštitu od insekata,100 ml

15,58 KM
Sa PDV-om

Mapez sprej je mješavina netoksičnih, neiritirajućih, efekasnih, prirodnih ekstrata pogodna za upotrebu i kod djece od prvog dana života. Mapez sprej ima miris prirodnog porijekla koji je prijatan za ljude, a neprijatan za insekte. Nanošen na kožu formira barijeru koja odbija komarce, muhe i ostale insekte. Mapez nije mastan, ne ostavlja fleke i vlaži kožu. 

Količina
Add to wishlist

Mapez sprej nije mastan, ne ostavlja fleke i vlaži kožu.

Sadrži esencijalna ulja zdravca, limunske trave, lavande, nane, slatkog badema..

Upotreba i način primjene:

Samo za spoljašnju upotrebu. Nanijeti na otkrivene dijelove tijela: ruke, noge, vrat i lice(čelo,obraz). Manjoj djeci nanijeti čistim prstima ili tuferima vate. Ponoviti postupak kada oslabi dejstvo. Izbjegavati aplikaciju u oči, usta i nanošenje na oštećenu kožu.

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji:

Kad je koža osjetljiva, nužno je ne samo obnavljanje vanjske barijere nego i očuvanje njene mikrobiotičke barijere – nevidljive barijere koja prirodno štiti kožu kako bi smanjila njenu osjetljivost. To je uloga prebiotika.

48 sati hidratacije. Obnavlja i štiti barijeru kože.

Intenzivno smiruje. Smiruje i smanjuje iritaciju kože.

Osjetljiva koža. Zatezanje, peckanje, suhoća, crvenilo.

83% UMIRUJUĆIH I ZAŠTITNIH AKTIVNIH SASTOJAKA:

Glicerin hidratizira i do 48 sati.

Ceramid obnavlja i štiti kožnu barijeru

Vitamin B3 intenzivno smiruje

La Roche-Posay termalna voda smanjuje iritacije na koži.

17% komplementarnih sastojaka koji osiguravaju ugodno i jednostavno nanošenje i očuvanje kvaliteta sastojaka. Bez iritacije/bez nadraživanja. Visoka tolerancija, pogodno čak i za bebe.

VICHY DERCOS šampon za osjetljivo vlasište djeluje od prve upotrebe: bez neugodnosti i osjećaja žarenja svraba. Vlasište je umireno dan za danom. Kosa izgleda sjajnije, lako se oblikuje. Ispitano pod dermatološkim nadzorom. Hipoalergeno. S Vichy termalnom vodom koja umiruje i jača.

-bez parabena

-bez boja

-bez silikona

-hipoalargeno

-ispitano pod dermatološkim nadzorom

-prijatnog mirisa

-prozirne teksture 

-pomaže u postizanju sjajne,meke i lijepe kose

Gingival gel koristi se za masažu desni, kao pomoćno sredstvo za održavanje i podržavanje rezultata koje je postigao stomatolog, sprovodeći standarnu (konzervativnu) terapiju kod pacijenata sa izraženim znacima zapaljenja desni, nastalih zbog gingivitisa, paradontopatije, naslaga kamenca i drugih uzročnika.

Pogodan je i za primjenu nakon drugih stomatoloških intervencija, jer podržava zdravlje desni:

  • nakon i tokom predaje mobilnih zubnih nadoknada - totalnih i parcijalnih proteza;
  • nakon predaje fiksnih protetsko zubnih nadoknada - krunica i mostova;
  • nakon brušenja zuba za fiksne protetske nadoknade.

Smanjuje količinu mjehurića i pojavu grčeva( kolika) kod beba.

Smanjuje mjehuriće zraka i grčeve ( kolike) kod beba  -manje grčeva( kolika) potvrdilo je 80% majki.

Klinički dokazano-studija provedena na nedonoščadi potvrđuje da MAM Easy Start Anti-colic omogućuje autentično hranjenje i opušteno pijenje. 

Ravne, mekane dude – poput maminih dojki tokom dojenja.

Sisač na bočici je 2+ mjeseci- 2 kapi(srednji protok).

Idealno za kombinovanje s dojenjem.

Široki otvori za jednostavno punjenje i čišćenje.

S jedinstvenom funkcijom samo-sterilizacije – idealno za putovanje.

Biorela® Choco Multi Kids je jedinstveni, 3 u 1 dodatak prehrani za zdrav imunitet djece u obliku ukusne mliječne čokolade. Sadrži kulture dobrih bakterija, vitamine i minerale potrebne za zdrav rast i razvoj djece te snažan imunitet.

Jedna mala čokoladica sadrži 2 milijarde kultura dobrih bakterija koje uključuju dva važna, provjerena soja: HOWARU® Lactobacillus rhamnosusHN001™ i HOWARU® Bifido – Bifidobacterium lactis HN019™.

Jedna čokoladica dnevno pruža optimalne doze 12 vitamina za pravilan rast i razvoj te zdrav imunitet.

Tri važna minerala: kalcij, željezo i jod pažljivo su odabrani za svakodnevnu potporu rastu i razvoju dječjih kostiju kao i normalnom kognitivnom – spoznajnom razvoju.

Higijenski ulošci Naturella Classic Maxi Camomile duži su od verzije Normal te tako pružaju dodatnu zaštitu u dane s obilnijom mjesečnicom. Imaju blag miris nadahnut kamilicom te ekskluzivan sistem upijanja koji odvlači tekućinu daleko od kože, pružajući osjećaj ugodne suvoće. Jedini su ženski higijenski proizvod s losionom za zaštitu kože Dermacrem koji se brzo suši i klinički dokazano sprječava iritacije. Na taj način ulošci Naturella Classic Maxi Camomile osim pouzdane zaštite pružaju i blagu njegu kože, tako potrebnu za vrijeme mjesečnog ciklusa. Za noćnu zaštitu isprobajte varijantu Naturella Classic Night.

Ovaj umirujući balzam, koji višestruko obnavlja kožu, posebno je namjenjen obnovi osjetljive kože nakon iritacijskog dermatitisa i epidermalnih promjena zahvaljujući formuli koja udružuje pantenol i Madecassoside u kozmetičkoj teksturi. Primjeren je za cijelu porodicu: bebe, djecu i odrasle.

Indikacije za primjenu

Suha nadražena koža odraslih, djece i beba (ispucala koža, suha koža koja se ljušti…).

Osjećaj gorenja na koži odraslih

Aktivni sastojci

Madecassoside, bakar, cink, mangan, pantenol. Bez parabena i lanolina. Bez mirisa.

  •  Jača snagu oslabljenog srčanog mišića
  •  Otklanja bolesti modernog života (nervnu napetost, stres, razdražljivost, lupanje srca, nesanicu i glavobolju)
  •  Pomaže kod aritmije, bola u grudima, angine pektoris
  •  Otklanja opasnost od infarkta i štiti od iznenadnog infarkta miokarda (srčanog mišića)
  •  Otklanja posledice infarkta
  •  Pomaže kod pripreme za koronarografiju i operacije srca
  •  Poboljšava cirkulaciju i čisti krvne sudove (reguliše holesterol i trigliceride)
  •  Reguliše pritisak
  •  Ubrzava oporavak posle moždanog udara – šloga
  • Napomena: Komplet mogu koristiti i osobe koje piju lekove. Može se koristiti i preventivno.

Kod veoma visokog LDL (lošeg holesterola) preporučujemo vam da koristiti i Bio-Teo kapi br. 63 za jetru u kombinaciji sa ovim kompletom.

Acuvue RevitaLens je višenamjenska otopina za silikon hidrogel i meka kontaktna sočiva. Ova otopina brine da vaša sočiva ostanu udobna i čista te dezinfikovana. 

Služi za dezinfekciju, čišćenje, ispiranje, uklanjanje proteinskih naslaga te vlaženje sočiva. Kada ne nosite sočiva, možete je koristiti i za pohranu.

Pakovanje sadrži posudicu za čišćenje i čuvanje sočiva.

Anaftin Baby gel za desni je bio-adhezivni oralni gel. Djeluje tako što se brzo formira nevidljivi sloj koji štiti desni od nelagode i boli. Njegovi prirodni sastojci pomažu u ublažavanju boli i crvenila zahvaćenih dijelova. Aplikator sadrži silikonske četkice koje nježno masiraju desni, omogućavajući ublažavanje nelagode i simptoma povezanih s rastom zuba.

Upute za upotrebu: Nanijeti dovoljno gela da se prekrije željena površina i lagano masirati desni aplikatorom. Poželjna je primjena nakon obroka, a prije nego što beba zaspe, kako bi se omogućilo formiranje zaštitnog sloja i produžio period ublažavanja boli.

Smanjuje crvenilo i otekline kože, smiruje iritacije – Neutrazen 2,5% je neuropeptid koji smanjuje simptome neurogene upale kože. Također sprječava nastanak i smanjuje iritacije na koži koje su uzrokovane fizičkim oštećenjima ili izlaganjem UV zračenju.

Poboljšava stanje kapilara – Ennacomplex 4% je mješavina biljnih ekstrakata koji djeluju specifično na oštećene kapilare. Jača krvne žile i smanjuje njihovu krhkost, poboljšavajući izgled kože. Ima protuupalna svojstva; u kombinaciji s alantoinom smanjuje iritacije.

Smanjuje vidljivost crvenila – Troxerutin – visoko upijajući oblik rutina, jača stijenke krvnih žila. Hladi i umiruje kožu – Questice smanjuje osjećaj peckanja i svrbeži na koži s proširenim kapilarima.

PREPORUČENO ZA: kožu zahvaćenu kuperozom i rozaceom.

Ova web stranica koristi kolačiće radi omogućavanja potpunog korisničkog iskustva