• Novo

VITAMIN C ZA ODRASLE 1000mg, 10 kesica

2,81 KM
Sa PDV-om

Vitamin C se preporučuje kao dodatak hrani u svim stanjima a posebno kod gubitka apetita, intezivnog rasta, prehlade, oporavka poslije bolesti i kod povećanja umnih i fizičkih aktivnosti.

Ukus narandže. 

Količina
Add to wishlist

Protect Vitamin C sadrži vitamin C u prahu. Vitamin C pripada grupi vitamina rastvorljivih u vodi i esencijalan je za brojne biološke procese. Zahvaljujući antioksidativnom i imunoprotektivnom djelovanju, preporučuje se njegova preventivna primjena u cilju jačanja imuniteta, u sezoni prehlada i virusa, ali i kao pomoć ukoliko infekcija već postoji. Neophodan je za sintezu kolagena, proteina koji ulazi u sastav vezivnog tkiva. Vitamin C omogućava apsorpciju željeza, pomaže kod upale i krvarenja desni, doprinosi zarastanju rana.

Vitamin C ima važnu ulogu u većini oksido-redukcionih procesa u organizmu i uključen je u više od 300 bioloških procesa. Neophodan je za metabolizam aminokiselina, neurotransmitera, holesterola, folne kiseline i željeza. Dokazano je da su prirodni i sintetski vitamin C hemijski identični, odnosno da imaju jednaku bioraspoloživost i biološko djelovanje.  Vitamin C je neophodan za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Redovnim uzimanjem vitamina C ublažavaju se simptomi i samo trajanje prehlade.

Upotreba:

Djeca starija od 3 godine i odrasli: Jednom do dva puta dnevno rastvoriti sadržaj kesice u čaši vode, mlakog čaja ili soka i popiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti.

Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i djeci ispod 3 godine.

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji:

WAYA® kapi za novorođenčad, dojenčad i djecu su dijetetska hrana i hrana za posebne medicinske potrebe koja omogućuje uravnoteženu crijevnu mikrofloru. 

Sadrže pažljivo odabranu, najistraženiju korisnu probiotičku bakteriju Lactobacillus rhamnosus GG koja je prirodno prisutna u našem probavnom sistemu. Sedam kapi sadrži najmanje 1,4 milijarde ćelija mikroinkapsulirane korisne probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus GG. Inovativan postupak mikroinkapsulacije pruža zaštitu i pet puta veće preživljavanje korisne bakterije u probavnom sistemu (u poređenju s oblikom koji nije mikroinkapsuliran) te obezbjeđuje stabilnost proizvoda tokom čitavog perioda čuvanja.

Nakon prvog otvaranja bočice mogu se koristiti još najmanje mjesec dana.

Aparat za mjerenje krvnog pritiska za nadlakticu BP 3AG1 omogućava precizno i komforno mjerenje krvnog pritiska kod kuće. Poseduje 30 memorijskih mjesta i opremljen je PAD tehnologijom – ranom detekcijom srčanih aritmija. Gratis digitalni termometar MT16F1.

Rok garancije: 3 godine

Savjeti: Izbegavajte aktivnosti, jelo i pušenje neposredno prije mjerenja. Sjedite 5 minuta prije mjerenja i opustite se. Mjerite uvijek na istoj ruci (obično lijeva ruka) i na ruci sa višim krvnim pritiskom. Skinite dijelove odeće i sat npr, tako da Vam nadlaktica bude slobodna. Provjerite da li koristite ispravnu veličinu manžetne (prikazano na manžetni). Zategnite manžetnu, ali ne previše stegnuto. Provjerite da li je manžetna 2 cm iznad lakta.

MODILAC PRECISION 2 je adaptirana formula gde je raspon hranljivih materija sličan kao u majčinom mlijeku. Sirovina kravlje mlijeko je modifikovana kako bi zadovoljila potrebe odojčadi smanjenjem količine proteina, poboljšanjem sastava proteina i prilagođavanjem sastava lipida. Namijenjeno bebama od 6 do 12 mjeseci.

  • Kod zapušenog nosa,
  • kod akutnog zapaljenja sluznice nosa,
  • kod osoba sa neprohodnim disajnim putevima,
  • kod virusnih prehlada i kijavica alergijskog porijekla (alergijski rinitis),
  • kod upale sinusa (hronični sinuzitis),
  • prije upotrebe kortikosteroidnih nazalnih lijekova,
  • za ublažavanje posljedica dugotrajne primjene kapi za nos koje sadrže vazokonstriktore,
  • kod problema sa hrkanjem.

Soda bikarbona je efikasan, brzo delujući antacid, sredstvo koje neutrališe višak želudačne kiseline.

Kao slabo alkalna supstanca, umanjuje kiselost želuca, normalizujući njegov pH i samim tim dovodi do smanjenja simptoma gorušice.

Aktivna supstanca u Sodadigest Soda bikarbona tabletama – Natrijum hidrogenkarbonat, farmaceutskog je kvaliteta, prečišćena i detaljno ispitana, pa samim tim efikasnija i bezbjednija za upotrebu od prehrambene.

Ova web stranica koristi kolačiće radi omogućavanja potpunog korisničkog iskustva