• Novo

Indikacije za upotrebu Femisan A kapi su neredovan menstrualni ciklus početkom puberteta i u kasnijoj dobi, dismenoreje, bolne menstruacije, akutna i hronična upala jajnika, akutna i hronična upala materice, treća i šesta grupa vaginalnog sekreta, benigne ciste najajnicima, miomi, ciste na grudima nastale kao posljedica hormonskog disbalansa, pred menstrualni sindrom-PMS. 

Femisan A kapi u svom sastavu sadrže Alchemillae folium-list vrkute, Millefolii herba-nadzemni dio kunice, Petroselini fructus-peršun, Calendulae flos-cvijet nevena, Geranii robertiani herba-nadzemni dio biljke zdravac, Polygoni herba-nadzemni dio biljke troskot.

Normalizaciji hormonalnog statusa doprinosi apiol iz peršuna koji stimuliše mikrocirkulaciju u oblasti jajnika i ubrzava dotok ljekovitih supstanci iz ekstrakta ljekovitog bilja. Ovo dejstvo apiola uz biljku zdravac ima izuzetno dejstvo na funkcije jajnika, kao i na eliminaciju cista i povećanje plodnosti. Više biljaka u Femisanu A ima spazmolitičko dejstvo, što smanjuje grč materice i znatno olakšava bolne cikluse. Vrkuta je taninska biljka koja jača matericu i materične ligamente i sjajna je prevencija nastanku cista i mioma. Femisan A smiruje upalne procese na jajnicima i materici snažnim dejstvom etarskih ulja, tanina i sumpornih heterozida koji se smatraju najjačim biljnim antisepticima.

Upotreba i način primjene:

Jednu porciju (30 kapi/0,75 g) rastvoriti u čaši vode i popiti dva do četiri puta dnevno prije jela. Preporučuje se korišćenje kapi u periodu od 2-8 mjeseci, sa dvonedeljnim pauzama nakon svaka 2 mjeseca.

Kod bolnih menstruacija kapi piti 3-5 dana pred ciklus i za vrijeme ciklusa, 3 puta dnevno po 20 kapi. Kapi se mogu koristiti i preventivno 1-2 puta dnevno po 20 kapi.

U istoj kategoriji

16 proizvod(a) u istoj kategoriji:
Proizvodi dodati u poređenje