ČAJ BOSILJAK Galenfarm, 50g

2,81 KM
Sa PDV-om

Bosiljak je jedna od najkorišćenijih biljaka na svijetu. Može se koristiti za kuvanje, kao začin, kao čaj, a zbog njegovog blagotvornog djelovanja na tijelo i kožu, poznata je i njegova upotreba za različite suplemente. U bosiljku se mogu naći sledeći vitamini: vitamin A, vitamin K, vitamin C i vitamin B6; a od minerala bosiljak sadrži magnezijum, mangan, kalijum i gvožđe.

Količina
Add to wishlist

Lijekovita dejstva bosiljka prepoznata su čak i u tradicionalnoj medicini. Bosiljak može da bude jako djelotvoran za različite tegobe i djelotvoran je za obaranje telesne temperature; za tretiranje različitih upala; za smirivanje kašlja, djelotvoran je za smirivanje simptoma prehlade; kod astme i bronhitisa; blagotvorno djeluje na srce; na depresiju i stres; poboljšava rad bubrega; djeluje na infekcije u ustima; održava zdravlje očiju i zuba; poboljšava apetit; smiruje mučninu i nagon za povraćanjem. 

Čaj od bosiljka je dobar zbog izrazitog sedativnog dejstva, smiruje napetost, a takođe ima protivupalno dejstvo (opušta mišiće, spriječava razne infekcije), a djelotvoran je i kod virusnih infekcija i prehlade.  Zahvaljujući njegovim antiinflamatornim svojstvima, čaj od bosiljka je dobar da se koristi za prehlade, kašalj i upale grla. Za upale grla je najbolje da se mlak čaj grgoće u grlu.

Upotreba i način primjene: 

Jednu veliku kašiku (3g) čaja preliti sa 2 dl vrele vode i ostaviti da stoji u poklopljenoj posudi 2 sata, uz povremeno mješanje. Procjediti i piti 2-3 puta dnevno uvijek svježe pripremljen napitak. 

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji:

Imunoglukan acute, 5 kapsula

19,22 KM

Imunoglukan (čak 300 mg u jednoj kapsuli), optimalna doza vitamina C i dodatno cink u preporučenoj dnevnoj dozi. 

Opšta malaksalost, umor i iscrpljenost su znaci koji nam govore da je riječ o padu otpornosti organizma, odnosno o infekciji. Prilikom povećane aktivnosti imunološkog sistema, kao što je na primjer akutna infekcija disajnih organa, nastaju milioni novih imunoloških ćelija, pri čemu se također povećava potreba za vitaminom C i cinkom. U to vrijeme se preporučuje intenzivna podrška prirodnoj imunološkoj reakciji. 

Vitamin C i cinkdoprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, radu imunološkog sistema. Vitamin C doprinosi i smanjivanju umora i iscrpljenosti. Imunoglukan P4H® ACUTE primjeren je i za dijabetičare i vegetarijance. Ne sadržigluten.

Kapi od koprive pomažu kod simptomatskih tretmana blažih reumatskih tegoba, povećavaju diurezu čime se postiže ispiranje mokraćnih puteva, što može da bude od koristi kod blažih urinarnih infekcija i kamena u bubregu. Koristi se protiv ispadanja kose, kao prirodni diuretik i kao prirodni izvor željeza.

MAM Easy Active bočica 4+m, 330 ml

9,63 KM

Bočica Easy Active idealna je za aktivne bebe jer je jednostavna za korištenje.

Bočica sa svilenkastim mekanim silikonskim puderom. Poklopac olakšava nošenje boce, bez neugodnog izlijevanja. Silikonski puder potiče prirodno sisanje, slično dojenju. Široki vrat boce olakšava punjenje i čišćenje.

– 330 ml

– od 4 mjeseca na dalje,

– ne sadrže BPA (bisfenol A).

Vitalis Slim je bezbjedan, potpuno prirodan, atestiran i provjeren dijetetski proizvod za mršavljenje. Vitalis Slim smanjuje apetit, ubrzava metabolizam, poboljšava varenje, vezuje i izbacuje masti iz organizma, poboljšava cirkulaciju, jača imunitet i smanjuje slobodne radikale. Vitalis Slim će obezbijediti da se najlakše oslobodite viška kilograma, izgledate mlađe, ljepše i zdravije.

MAM stručnjaci razvili su bočicu s tvrdim nastavkom (za bebe od 8 mj. nadalje), odlično pomagalo za prve pokušaje samostalnoga pijenja. Bočica ne proljeva tečnost.

Tvrdi nastavak na bočici je idealan za prelaz na standardnu čašu. Lagana za držanje zahvaljujući suženom središnjem dijelu bočice. Veselih boja i motiva.

Aparat za mjerenje pritiska BP A200 AFIB švajcarskog proizvođača Microlife, posjeduje jedinstvenu AFIB tehnologiju koja omogućava detekciju atrijalne fibrilacije pri mjerenju krvnog pritiska u kućnim uslovima.

Rok garancije: 5 godina

Savjeti: Izbegavajte aktivnosti, jelo i pušenje neposredno prije mjerenja. Sjedite 5 minuta prije mjerenja i opustite se. Mjerite uvijek na istoj ruci (obično lijeva ruka) i na ruci sa višim krvnim pritiskom. Skinite dijelove odeće i sat npr, tako da Vam nadlaktica bude slobodna. Provjerite da li koristite ispravnu veličinu manžetne (prikazano na manžetni). Zategnite manžetnu, ali ne previše stegnuto. Provjerite da li je manžetna 2 cm iznad lakta.

CeraVe Blemish Control Gel, 40 ml

25,02 KM

CeraVe gel za kontrolu akni je hidratantni, dnevni tretman akni sa 2% salicilne kiseline koji čisti akne i pomaže u sprječavanju stvaranja novih. Također nudi nježan piling s alfa- i beta-hidroksi kiselinama (AHA i BHA) koje pomažu u poboljšanju izgleda pora zajedno sa umirujućim niacinamidom i ceramidima koji jačaju barijeru.

Efikasan tretman akni ključan je za održavanje čistog, zdravog tena.

Salicilna kiselina je koristan sastojak za čišćenje akni i sprečavanje novih izbijanja, a proizvod koji pruža nježan piling može pomoći u smanjenju pojave pora. Gel za akne bez ulja i koji ne isušuje s alfa- i beta-hidroksi kiselinama (AHA i BHA) može pomoći da koža izgleda glatko i blistavo bez ugrožavanja prirodne zaštitne barijere kože ili isušivanja kože.

Tlakomjer OMRON RS2

143,99 KM

Tlakomjer OMRON RS2 je automatski model sa manžetnom koja ide na članak ruke. OMRON RS2 je klinički validiran, ispravan, tačan, precizan.

Manžetna se automatski naduvava – bez osjećaja stezanja ruke, IntelliSense tehnologija. Obima od 13.5 – 21.5cm.

APURETIN Slim, 60 kapsula

19,19 KM

Pojava otoka oko struka, nogu ili ruku može biti izazvana pretjeranom akumulacijom vode u organizmu i zavisi od mnogo faktora. Razlozi mogu biti promjena hormonske ravnoteže u toku menstrualnog ciklusa, upotreba oralnih kontraceptiva, loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti.

Apuretin Slim je preparat čiji aktivni sastojci pomažu da se:

  • eliminiše višak vode iz organizma na prirodan način,
  • drži optimalna tjelesna težina,
  • omogući detoksikacija organizma,
  • ubrza metabolizam.

Ova web stranica koristi kolačiće radi omogućavanja potpunog korisničkog iskustva