• Novo

Koristi se za:

- omekšavanje i uklanjanje viška ušnog voska,             

- sprječavanje upale ušnog kanala,                 

- čišćenje ušne školjke i ušnog kanala.   

Raspršuje se u ušni kanal. Prodire u ušni vosak, omekšava ga i omogućava njegovo lakše uklanjanje. Stvrdnut ušni vosak može oslabiti sluh i izazvati upalu ušnog kanala pa ga  zato  treba redovno uklanjati.          

CERUSTOP spray – ulje za uho može se koristiti u trudnoći i periodu dojenja. Namijenjen je za odrasle i djecu iznad 3 godine starosti. 

Upotreba i način primjene:

Za uklanjanje viška ili stvrdnutog ušnog voska preporučuje se ubrizgati 2 do 3 doze mlakog (sobna temperatura) CERUSTOP spray – ulja za uho (kod odraslih osoba) i 1 do 2 doze spreja (kod djece) u ušni kanal. Kako bi se spriječilo curenje ulja, uho zatvorite manjim komadićem vate. Vata se mora lagano staviti i ne smije se jako gurati u ušni kanal! Nakon približno 10 minuta pažljivo isprati uho toplom vodom. Kod jačeg onečišćenja preporučuje se ponoviti postupak. Za dodatno čišćenje naprskati nekoliko doza Cerustop spray – ulja za uho, zagrijanog na temperaturu tijela na komadić, vate i obrisati nekoliko puta ušnu školjku zbog uklanjanja ušnog voska, prljavštine i odumrlih stanica. Zatim obrisati uho suhom maramicom. 

U istoj kategoriji

16 proizvod(a) u istoj kategoriji:
Proizvodi dodati u poređenje