INTESTA 60 kapsula

22,35 KM
Sa PDV-om

Zdrava i normalno funkcionalna crijeva su sposobna da se sistematski i efikasno regenerišu dok zadržavaju kontinuitet i integritet sluzokože, proizvodi se i odgovarajuća količina sluzi koja štiti crijevne zidove i održava se normalna pokretljivost gastrointestinalnog trakta. Epitel štiti tijelo od prodiranja bakterija i toksina iz sadržaja crijeva, i da bi funkcija bila pravilna, epitelne ćelije crijeva moraju biti pravilno održavane. U fiziološkim uslovima, butirna kiselina (masna kiselina kratkog lanca) proizvodi se u procesu bakterijske fermentacije dijetetskih vlakana unutar debelog crijeva. 

Količina
Add to wishlist

Aktivna supstanca INTESTA kapsula  (natrijum butirat) je prisutna kao jedinstvena mikro-granula u trigliceridnom matrixu. Ovaj matrix je osmišljen kako bi zaštitio svoju aktivnu supstancu od štetnih efekata želučanog okruženja tako da su trigliceridi potpuno očuvani. Zahaljujući sastavu trigliceridnog matrixa aktivna supstanca se postepeno oslobađa unutar željenog segmenta gastrointestinalnog trakta tako da natrijum butirat može dospjeti do ćelija epitela i biti pravilno iskorišten duž cijele dužine tankog i debelog crijeva, čak i u najudaljenijim dijelovima debelog crijeva. Kad dospije do crijeva natrijum butirat povećava količinu buterne kiseline, glavnog izvora energije crijevnog epitela. Povećana produkcija masnih kiselina kratkih lanaca značajno smanjuje crijevni pH i smanjuje apsorpciju karcinogena i rizik nastanka kolorektalnog karcinoma.

Intesta je dijetetski proizvod koji se koristi za potrebe ishrane kod pacijenata na standardnoj terapiji lijekovima ili kao samostalni tretman u sljedećim slučajevima:

Sindrom razdražljivog crijeva (Sindrom iritabilnog kolona)
Inflamatorne bolesti intestinalne mukoze (uključujući inflamatorne bolesti crijeva, dijareje različite etiologije)
Poremećaj crijevne flore.
Intestinalne infekcije i dijareja (uključujući dijareju usljed korištenja antibiotika)
Deficit masnih kiselina kratkih lanaca.
Inflamacija crijeva u kancerskom stanju poslije radioterapije i hemoterapije.

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji:

Folna kiselina bitan je faktor u sintezi i diobi DNA i dijelova RNA. Zbog toga brzo rastuća tkiva kao fetus, ćelije koje se moraju brzo obnavljati, crvena krvna zrnca i imuno-ćelije imaju veliku potrebu za folnom kiselinom. Suplementacijom folne kiseline postotak oštećenja nervnog sistema novorođenčeta smanjuje se za 50-80 %.

Koncentrat u kapima za lokalnu primjenu, specifičan za suvo, perutavo i ljuskavo vlasište.

Formula je stvorena sa ciljem omekšavanja ljuskica i naslaga peruti zbog lakšeg odvajanja iste od vlasišta. Dermoaktivne funkcionalne supstance, zahvaljujući ciljanom antigljivičnom i hranjivom djelovanju, olakšavaju fiziološku normalizaciju keratolitičkog učinka na epidermske stanice koje se raslojavaju, a da pri tome ne naruše pH i zaštitni hidrolipidni film vlasišta.

Prirodan preparat, napravljen po provjerenoj recepturi, na bazi meda i medicinske gljive kordiceps. Ne sadrži vještačke boje, konzervanse i druge aditive.

Preporučuje se:

- za poboljšanje imuniteta,

- za prevenciju i kao pomoćno sredstvo u tretmanu malignih bolesti,

- kod infektivnih i toksičnih oštećenja jetre i bubrega,

- u prevenciji kardiovaskularnih poremećaja,

- kod kamena u bubregu.

DuoBiotic, 10 kapsula

10,71 KM

DuoBiotic sadrži i probiotik i prebiotik (inulin). DuoBiotic kapsule se dobijaju patentiranim procesom mikroenkapsulacije kulture kvasca koji omogućava maksimalnu zaštitu Saccharomyces boulardii prema želudačnoj kiselini, veliku bioraspoloživost živih organizama u crijevima i postizanje brzog efekta.

Probiotička kultura Saccharomyces boulardii, u sastavu ovog preparata je, za razliku od bakterijskih kultura koje se najčešće koriste kao probiotici, prirodno otporna na kiselu sredinu želuca. Prebiotici nisu živi mikroorganizmi, već nesvarljivi ugljeni hidrati koji služe kao hrana „dobroćudnim“ bakterijama u debelom crijevu. Biljnog su porijekla i omogućavaju bolji rast i veću aktivnost korisnih bakterija.

Sirup bršljana je dijetetski proizvod, dodatak ishrani koji se koristi protiv kašlja.

Ovaj biljni sirup sadrži tečni ekstrakt lista bršljana, tečni ekstrakt lista koprive i ploda šipka. Sirup bršljana pomaže kod kašlja i olakšava iskašljavanje i doprinosi smanjenju tegoba kod hroničnog bronhitisa.

molijentno mlijeko za njegu suhe kože sklone atopiji.

Protiv grebanja. Kontrolira osjećaj nadražaja. Novorođenčad, djeca, odrasli.

Emolijentno mlijeko za njegu atopiji sklone, suhe kože koja svrbi. Za lice i tijelo. Može se koristiti od rođenja. 

• Zagarantovani rezultati: protiv grebanja. Trenutno umiruje i kontrolira osjećaj nadražaja uzrokovan suhoćom kože.

• Sigurnost i prirodnost: sadrži ekstrakt izdanaka Rhealba zobi (mladi izdanci) dobivenih organskim uzgojem. Prirodna sterilna formula, bez konzervansa i mirisa. Razvijeno kako bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na minimum.

• Tekstura koja štedi vrijeme: jedna primjena dnevno. 24-satna hidracija. Brzo se upija.

Ova web stranica koristi kolačiće radi omogućavanja potpunog korisničkog iskustva