• Novo

Probiotici su sojevi živih mikroorganizama koji unijeti u organizam čovjeka svojom aktivnošću doprinose očuvanju i unaprijeđenju zdravlja i dobrog opšteg stanja. Neki probiotici prirodno naseljavaju tanko i debelo crijevo čovjeka gdje pomažu varenje hrane i resorpciju hranljivih materija, učestvuju u sintezi pojedinih vitamina, onemogućavaju ili ometaju naseljavanje štetnih mikroorganizama, podržavaju normalnu pokretljivost organa za varenje i stimulišu imuni sistem crijeva. Ispitivanjima je utvrđeno da se njihovim uzimanjem, kao dodatka uobičajenoj ishrani, mogu proizvesti pozitivne promjene sastava crijevne mikroflore u stanjima kada zbog funkcionalnih poremećaja ili infekcije u njoj dominiraju štetni ili potencijalno štetni mikroorganizmi kao i da doprinose jačanju odbrambenih sposobnosti organizma. 

Probiotic forte se preporučuje odraslima i djeci u situacijama kada je potrebno obnoviti crijevnu mikrofloru već narušenu unošenjem nekih patogenih virusa i bakterija (Clostridium difficile) ili uslovno patogenih bakterija (Escherichia coli), zbog promjenjene ili nepravilne ishrane, neadekvatnog kvaliteta vode za piće, privremene promjene mjesta boravka ili klimatskih uslova, kao i kod primjene antiobitika, koji svojim djelovanjem takođe mogu dovesti do poremećaja crijevne mikroflore.

Doziranje i način primjene:

Uobičajena doza za odrasle i djecu je 1 kapsula dnevno, uz obrok. Ukoliko osoba ne može progutati kapsulu treba je otvoriti i sadržaj razmutiti u maloj količini vode ili nekog hladnog napitka ili umiješati u hladan obrok. Ako se uzima uz oralnu antibiotsku terapiju popiti 2 sata nakon primjene antibiotika. 

U istoj kategoriji

16 proizvod(a) u istoj kategoriji:
Proizvodi dodati u poređenje