• Novo

INNventa MIOCYSTINN fertile, 20 kesica

21,86 KM
Sa PDV-om

Miocystinn predstavlja jedinstvenu formulaciju sa mio-inozitolom, D-hiro-inozitolom i folnom kiselinom.

Preporučuje se ženama koje imaju poremećaje prouzrokovane sindromom policističnih jajnika i metaboličkim sindromom.

Način upotrebe i doziranje:

Sadržaj vrećice otopiti u čaši vode i popiti, dva puta dnevno.

Pakovanje: 20 kesica

Količina
Add to wishlist

Prirodno riješenje za liječenje sindroma policističnih jajnika.

Inozitol je ključni sekundarni glasnik, primarna komponenta ćelijske membrane fosfolipida i uključen je u brojne biološke procese. On povećava osejtljivost ciljnih organa na insulin čime se smanjuje nivo šećera u krvi. Na taj način se regulišu mnogi neprijatni simptomi PCOS-a.

Zahvaljujući dejstvu mio-inozitola smanjuje se nivo testosterona, a povećava se broj ovulacija i plodnost. Pored toga, on razlaže masti i snižava nivo holesterola u krvi, ali i povećava osetljivost receptora na serotonin, pa ima pozitivan uticaj na raspoloženje.

Redovan unos folne kiseline je preporučen svim ženama koje žele da zatrudne, trudnicama i onima koje boluju od PCOS i metaboličkog sindroma.

Sastav:

MIOCYSTINN® Fertile kao aktivnu komponentu u jednoj kesici proizvoda sardrži CARONOSITOL Fertility 3,6:1 (0,7g) od toga: Mio-inozitol 0,55g, D-hiro-inozitol 1,55g; Folna kiselina, 1% na D-manitolu, od toga- Folna kiselina 200 µg.

Upotreba i način primjene:

Rastvoriti sadržaj jedne kesice u čaši vode i popiti, dva puta dnevno.

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji:

BiVits ACTIVA Vitamin C 500 i Cink - Posebna formulacija cinka i vitamina C namijenjena da podrži i ojača funkciju imunog sistema.

Sastav:

Vitamina C 500 mg,

Cink-citrat 10 mg.

BiVits Vitamin C 500 Cink posebno se preporučuje kod:

– Starijih osoba,

– Stanja oslabljenog imuniteta,

– Sklonosti ka infekcijama,

– Hronične iscrpljenosti i umora,

– Intenzivne fizičke aktivnosti,

– Pušača,

– Posebnih režima ishrane.

Upotreba: 1 tableta dnevno

Gengigel hidrogelna voda, 150 ml

25,26 KM 17,68 KM -30%

Gengigel hidrogelna voda za usta primjerena je za očuvanje zdravlja u usnoj šupljini. Zbog toga se preporučuje upotrebljavati je kao dio svakodnevne higijene usta. Djelotvorna, praktična i sigurna voda za usta djeluje ravnomjerno na čitavoj površini usne sluznice.

Gengigel hidrogelnavoda za usta:

održava desni zdravima,

namijenjena je za redovnu, svakodnevnu upotrebu,

umiruje desni nakon pranja zuba.

Osigurava efikasnu pomoć:

kod upale, krvarenja i oticanja desni,

kod afti i drugih ranica u ustima,

kod ozljeda i nadraženosti desni.

Dodatak prehrani biljnih ekstrakata sa kalijumom i magnezijumom. Magnezijum uspostavlja ravnotežu elektrolita. Kalijum je ključni element koji doprinosi eliminaciji neprobavljenih produkata hrane i toksina iz organizma, sprječavajući njihovo gomilanje i toksikaciju. Biljni ekstrakti sadržani u napitku poboljšavaju eliminaciju viška tečnosti.

Uputstvo za upotrebu: Rastvoriti 1 kesicu u 0,5 l vode i piti tokom dana. Moguće je ponoviti unos dva puta dnevno.

Anaftin rastvor za ispiranje usta pomaže u ublažavanju boli uzrokovane ranicama u ustima, kao što su ranice nastale usljed aftoznog stoatitisa, aftoznih čireva, kao i ranice nastale usljed nanošenja ortodontskih aparatića i neodgovarajuće zubne protetike. Ovaj proizvod je takođe indiciran i za difuzne aftozne čireve.

MODILAC PRECISION 1 je adaptirana formula gde je raspon hranljivih materija sličan kao u majčinom mlijeku. Sirovina kravlje mlijeko je modifikovana kako bi zadovoljila potrebe odojčadi smanjenjem količine proteina, poboljšanjem sastava proteina i prilagođavanjem sastava lipida. Namijenjeno bebama od rođenja do 6 mjeseci.

Sirup bršljana je dijetetski proizvod, dodatak ishrani koji se koristi protiv kašlja.

Ovaj biljni sirup sadrži tečni ekstrakt lista bršljana, tečni ekstrakt lista koprive i ploda šipka. Sirup bršljana pomaže kod kašlja i olakšava iskašljavanje i doprinosi smanjenju tegoba kod hroničnog bronhitisa.

Bepanthol kapi za oči, 10 ml

22,85 KM

Bepanthol kapi za oči stvaraju na rožnici oka sterilan, viskozno elastičan i proziran zaštitni film bez konzervansa. Bepanthol kapi za oči sadrže natrijev hijaluronat, tj. natrijevu sol hijaluronske kiseline, usljed čijih fizikalnih svojstava se na rožnici stvara ravnomjeran, stabilan i postojan zaštitni film, a da se ujedno ne smanjuje sposobnost vida. Bepanthol kapi za oči sadrže i provitamin B5 (dekspantenol) koji ima sposobnost vezivanja velike količine vode, vlaži i njeguje oko s jedne strane, dok s druge zajedno s natrijevim hijaluronatom zadržava vlagu. 

Ova web stranica koristi kolačiće radi omogućavanja potpunog korisničkog iskustva